Jam Session

The Rietwijker Theater Jam Session: Candlelight Editions

maandag 9 april 2018

van 21:00 tot 01:00

Kom naar de nieuwste jam sessie van Amsterdam! The Rietwijker Theater Jam Session: Candlelight Editions wordt een spetterende en spannende serie, met groovy, jazzy, swingy vibes, in de intieme setting van onze prachtige theaterzaal in Amsterdam-Noord.

Na de eerste editie op 9 april gaan we door op 24 april en 9 mei. Uw muzikale host en curator is contrabassist Felix Hildenbrand, wiens studio ook in de Rietwijker gevestigd is. Voor wie zich graag laat rijden, is er een shuttle die je vanaf de pont brengt naar dit veel te goed verstopte theater in het noorden van Amsterdam-Noord.

Om 21 uur openen we de sessie met niemand minder dan tenor-saxofonist Efraim Trujillo, bekend van o.a. New Cool Collective en de Ploctones. Verder spelen deze avond ook Sebastiaan van Delft op piano, Philip ten Bosch op drums en Felix Hildenbrand op contrabas. Vanaf 21:30 begint de open jam sessie, die open staat voor alle avontuurlijke (semi-)professionele muzikanten…

Deze serie wordt georganiseerd door Georgea Costa Netto van GEvents en Felix Hildenbrand van Stichting Handmade Music. Het zal extra mooi klinken dankzij geluidstechnicus en Jasper Schonewille van Studio De Zoete Inval (ook gevestigd in de Rietwijker) , en het zal fijn zijn om naar te kijken dankzij lichtontwerper Benny Ball.

De serie wordt mede mogelijk gemaakt door de logistieke helden van De Kwartiermakers en de steun van makerscollectief De Theaterstraat.

De Rietwijker is 10 a 15 minuten fietsen vanaf de pont achter Amsterdam CS. Voor wie niet fietst, gaat er een shuttle vanaf de ponthalte Buiksloterweg: voor slechts 5 euro wordt je gebracht en krijg je je eerste drankje gratis. Reserveer de shuttle via georgea@gevents.nl

 

Agenda

Ook in 2018 zijn er weer mooie dingen te zien en te doen in de Rietwijker!


28 januari 2018 – Aerophone zingt en speelt eigentijdse “Carmen”

Eind januari brengt Aerophone een kersverse bewerking met Bizets beroemde opera Carmen. Deze gloednieuwe kameropera ‘met een luchtje’ schetst een intrigerende verhaallijn, gebracht door vier zangers en een pianist onder regie van Niels van Laar. Op zondag 28 januari om 15.30 uur spelen ze in Theater de Rietwijker in Amsterdam.

Totaaltheater in de intieme setting van een kameropera met vertrouwde melodieën als omlijsting van een nieuw verhaal. Bekende karakters zoals de zigeunerin Carmen ondergaan een gedaanteverwisseling naar de 20ste eeuw. De opera is prettig compact maar schetst een onthutsend beeld van onfrisse praktijken tegen de achtergrond van schoudervullingen en high hair. Kortom, Carmen is zowel een feest der herkenning als een rollercoaster.

Aerophone campagnebeeld Carmen_foto Onno van der Have
Foto: Onno van der Have
Carmen – de kameropera met een luchtje is de tweede muziektheaterproductie van muziekgezelschap Aerophone. Vijf jaar geleden scoorde Spierballen & Stembanden veel succes in min of meer geïmproviseerde theaters door het land. Met deze nieuwe voorstelling belooft Aerophone opnieuw hoog artistiek amateurniveau en een verrassend actueel verhaal met een vleugje humor. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.aerophone.nl.

De voorstelling duurt 2 uur en 15 minuten inclusief pauze en is om 17.45 uur afgelopen.
Meer info: mail naar info@aerophone.nl. We nemen zo snel mogelijk contact op.

11 januari 2018 – “KING ARTHUR” – BarokOpera Amsterdam

Op donderdag 11 januari om 20.00 uur speelt de met succes bekroonde voorstelling King Arthur van Henry Purcell in ons theater, op de planken gebracht door BarokOpera Amsterdam. Gedirigeerd door Frédérique Chauvet en geregisseerd door Sybrand van der Werf. Wees van harte welkom!

Vijf zangers en een tiental barok-instrumentalisten richten samen een (klank-)beeld op voor de geniale ‘Britse Orpheus’. De zangers treden niet alleen op als personage, maar ook als verteller. Alle teksten zijn gekozen uit het oorspronkelijke libretto van King Arthur. De poëtische Engelse taal van John Dryden wordt afgewisseld met teksten in het Nederlands.

KING ARTHUR - Opera de Henry PURCELL - Livret de John DRYDEN - Mise en scene par Sybrand VAN DER WERF, Ensemble BarokOpera Amsterdam - Costumes : Mertie FELDERHOF, Studio Ruim - Avec : Wendy ROOBOL - Mijke SEKHUIS - Mattijs HOOGENDIJK - Au Theatre de l Athenee - A Paris - Le 06 02 2014 - Photo : Benoite FANTON/WikiSpectacle

Dick van Teylingen recenseerde in de Theaterkrant:
“Frédérique Chauvet laat haar musici spelen met een mooie slanke en transparante klank, met veel aandacht voor de blazers. Voor wie Verdi een paar stappen te ver is maakt Barokopera Amsterdam opera heel verteerbaar.”

De voorstelling speelt van 20.00 – 21.45 uur, inclusief pauze. Deur open: 19.30 uur.
Kaarten worden aan de deur verkocht en zijn 15 euro. Onder de 21 jaar zijn de kaarten slechts 5 euro.
Zie de website voor meer informatie. Zie de trailer voor een korte impressie van de voorstelling. Zie een mooi interview door Tijl Beckand met Frédérique Chauvet en luister naar een prachtig duet uit de voorstelling in de Tiende van Tijl.

OPEN ZONDAG in de RIETWIJKER

IN JANUARI ZIJN WE EEN MAANDJE OP DE ZONDAGEN GESLOTEN. IN FEBRUARI BEGINNEN WE WEER MET EEN NIEUW PROGRAMMA. TOT DAN!

 

De Rietwijker is open op ELKE ZONDAG van 12.00 tot 17.00 als het creatieve buurthuis voor iedereen in de Banne en daarbuiten. Met koffie en thee, spel & spelletjes, muziek maken & luisteren, kook-lessen voor jong en oud, en workshops tussen kunst en knutsel. Kom gezellig binnen en neem je buren mee!

1ste zondag van de maand  KeukenTips&Trucs
o.a. kook-lessen voor jong en oud door Silvia van der Wal van de Bakbrommer

2de zondag  Spel, Spelen en Spelletjes
daar ben je nooit te oud voor: het Weerwolf-spel, Alternatieve Bingo Club, toernooitjes dammen, schaken en Monopoly, en een kaartcafe met toepen en pesten, troef-call en ronda

3de zondag  Verhalen Maken: Schrijven en Vertellen
maak je eigen verhaal, verzin je eigen werkelijkheid, doe alsof je iemand ergens anders bent – deze workshops wordt gegeven door schrijvers en regisseurs van de Theaterstraat

4de zondag  Tussen Kunst en Knutsel
creatieve workshops door verschillende kunstenaars uit de Rietwijker: werk met stencils en stempels, doe mee aan de collage-club, volg een zangles, en nog veel meer tussen lekker fröbelen en artistieke expressie

5de zondag?  Open Podium!

Zou je het leuk vinden om mee te helpen? Achter de bar, of bij een workshop? We zoeken nog vrijwilligers. Mail naar info@rietwijker.nl of laat je contact-info achter bij de Rietwijker, op Parlevinker 9.