“KING ARTHUR” – BarokOpera Amsterdam

11 januari 2018 – “KING ARTHUR” – BarokOpera Amsterdam

Op donderdag 11 januari om 20.00 uur speelt de met succes bekroonde voorstelling King Arthur van Henry Purcell in ons theater, op de planken gebracht door BarokOpera Amsterdam. Gedirigeerd door Frédérique Chauvet en geregisseerd door Sybrand van der Werf. Wees van harte welkom!

Vijf zangers en een tiental barok-instrumentalisten richten samen een (klank-)beeld op voor de geniale ‘Britse Orpheus’. De zangers treden niet alleen op als personage, maar ook als verteller. Alle teksten zijn gekozen uit het oorspronkelijke libretto van King Arthur. De poëtische Engelse taal van John Dryden wordt afgewisseld met teksten in het Nederlands.

KING ARTHUR - Opera de Henry PURCELL - Livret de John DRYDEN - Mise en scene par Sybrand VAN DER WERF, Ensemble BarokOpera Amsterdam - Costumes : Mertie FELDERHOF, Studio Ruim - Avec : Wendy ROOBOL - Mijke SEKHUIS - Mattijs HOOGENDIJK - Au Theatre de l Athenee - A Paris - Le 06 02 2014 - Photo : Benoite FANTON/WikiSpectacle

Dick van Teylingen recenseerde in de Theaterkrant:
“Frédérique Chauvet laat haar musici spelen met een mooie slanke en transparante klank, met veel aandacht voor de blazers. Voor wie Verdi een paar stappen te ver is maakt Barokopera Amsterdam opera heel verteerbaar.”

De voorstelling speelt van 20.00 – 21.45 uur, inclusief pauze. Deur open: 19.30 uur.
Kaarten worden aan de deur verkocht en zijn 15 euro. Onder de 21 jaar zijn de kaarten slechts 5 euro.
Zie de website voor meer informatie. Zie de trailer voor een korte impressie van de voorstelling. Zie een mooi interview door Tijl Beckand met Frédérique Chauvet en luister naar een prachtig duet uit de voorstelling in de Tiende van Tijl.